Recept på glutenfritt knäckebröd

Här kommer receptet på mina barns favo knäckebröd, det är glutenfritt och nötfritt eftersom vi fortfarande misstänker att M har nötallergi även om proverna inte visar det. Jag brukar dubbla satsen så att jag får två plåtar, men det kräver att man har varmluftsugn.

Glutenfritt knäckebröd,  1 plåt:
2 dl bovetemjöl eller majsmjöl
1 dl solrosfrö
½ dl pumpafrö
½ melonkärnor
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Ugn:150 g

Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. Koka upp vatten och häll i oljan. Häll olja och vatten över mjölblandningen och blanda allt väl. Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt ovanpå. Tryck eller kavla sen ut smeten så att det täcker hela pappret. Flytta allt till en plåt och dra bort det översta pappret och sätt in plåten i ugnen. Låt grädda i ca 15 minuter och ta ut plåten och dela brödet i 4×4 rutor så att det blir lagom stora knäckebröd. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt den gräddas i ca 45 minuter till. De ska vara torra och hårda när det tas ut ur ugnen.

Ta ut och låt svalna och bryt sen försiktigt isär bröden. Förvara de i en tätslutande burk, så att de håller sin sprödhet.

Lämna ett svar