Den perfekta LCHF Latten

Jag har ju nu bestämt mej att jag ska minska allt mitt kaffe med mjölk drickande och att jag ska lära mej dricka kaffe UTAN mjölk. Det går så där kan jag väl säga 🙁

Det sägs ju att man ska testa något 20 gånger och gillar man det inte då så gillar man det inte. Kan säga att jag gillar inte en kopp svart kaffe än, men det går bättre och bättre. När jag började med LCHF 2012 så skulle man göra egen LCHF ”mjölk” på ägg, kokosfett och vatten. Så igår testade jag att göra en laddning äggmjölk och det blev ju toppen!

Så här kommer recept:
2 ägg
6 msk flytande kokosolja
2½ dl kokande vatten
1½ dl kallt vatten

Mixa ägg och kokosolja med en stavmixer, häll i det kokande vattnet och mixa tills det har blivit slätt. Det kommer bli skummigt! Häll därefter i det kalla vattnet och mixa ihop allt. Klart!

äggmjölk_nygjord

”Mjölken” kommer att skikta sig när den stått i kylen men det är bara att skaka ihop den igen! Den står sig flera dagar i kylen! Det blir ca 5 dl färdig ”mjölk”

äggmjölk_skiktad

Lämna ett svar