Tränar du mycket och köper ”bars” i butiken

Kan inte låta bli att dela med mej av världens godaste bars, som du enkelt gör hemma och sedan förvarar i frysen. Perfekt att ta med och äta efter eller kanske inför en träning. Det enda du behöver är en mixer och en form att trycka ut smeten i.

Energibars
25 stycken färska dadlar urkärnade!
100 g mandel
100 g cashewnötter
3 msk smält kokosfett
2 msk raw kakao
½ tsk ekologiskt vaniljpulver

* Rosta mandlarna i en stekpanna, det ska börja knäppa i dom lite. Lägg de i en matberedare med knivar och mixa de till en lagom storlek. Tillsätt cashewnötterna och mixa de lite snabbt så att de blir i lagom stora bitar. Det går ganska så fort eftersom de är så mjuka. Häll över nötblandningen i en skål.

* Lägg dadlar, kokosoljan, kakao och vaniljpulver i mixern och mixa till en kletig massa. Häll denna ner i nötblandningen och blanda ihop till en härlig deg.

* Klä en liten form, 15*20 cm var min, med bakplåtspapper och häll över degen. Tryck ut den ordentligt i formen och ställ sedan i kylskåpet minst 1 timma för att stelna. Ta sedan ut kakan och dela den i lagom stora bitar.

rawbars

* Förvara den i frysen och ta fram efter behov.

Dessa bars passar perfekt efter en träning eller varför inte till en kopp kaffe. Ska du ta med de ut i skog och mark så slår du bara in de i lite smörpapper så kletar de inte och de blir lätta att äta.

Lämna ett svar