Fläskpannkaka är snabbmat

Lördag igen! Fattar inte varför veckorna går så himlafort!!!

Tog en löptur innan frukost och det är så härligt när man väl kommer ut. Försöker komma igång med att springa igen efter 1½ års uppehåll. Men denna gång kommer jag att ta det lugnt och inte slita ut mitt knä igen. Nu känner jag att crossfiten har gjort susen och att jag har bättre muskler i benen. Hoppas att det ska hålla bättre nu, men målet är inte att springa mer än milen. ÄN…

Vi fick inbjudan att anmäla oss till Göteborgsvarvet nästa år via jobbet, men jag tog mitt förstånd och klickade bort mej därifrån. Även om jag vet att jag skulle tycka att det var roligt och jag behöver ett mål att träna mot så är det för lång sträcka. Jag tror att jag ska hålla mej på milen och försöka få till en så bra tid på den som möjligt. Nu har jag en bra plan och jag tror att om jag bara håller mej till den så kommer jag springa milen på runt 50 minuter. Så målet är att  det ska vara nått till något av alla de lopp som går under våren.

Oftast så äter vi lunch ganska så sent på lördagar då M tränar fram till efter lunch och vad passar väl bättre än något lättlagat och gott. Här kommer ett enkelt recept på fläskpannkaka något som mina barn älskar, dock inte denna utan den ”vanliga” med mjöl i 🙁

Fläskpannkaka 2 personer
2 paket bacon
8 st ägg
1,5 dl grädde
250 gram keso
(150 gram ost om man vill ha det)

Sätt ugnen på 225 grader.

Finstrimla bacon och fördela på en långpanna.
Grädda/stek tills baconet antagit krispig karaktär och fettet bubblar ordentligt. Vispa under tiden upp ägg med grädden och rör ner keson. Övervispa inte – det räcker att det blandar sig. Strö den rivna osten på baconet om du vill ha det och sen äggstanningen över det.

Grädda till pannkakan är vackert bubblig och fått gyllebrun yta, ca 20 min.

Servera med egengjord lingonsylt eller köp en lågkalori.

Lämna ett svar