Tillbehören gör tacosen

På fredagar blir det oftast tacos till middag och jag tror faktiskt att så är fallet i ganska så många familjer. Det är lätt att hitta något som alla gillar och hos oss finns det några saker som alltid måste finnas på bordet. Det är oliver, minimozzarella, gurka, rödlök, vitlökssås och så klart en god köttfärs.

I butiken finns det nästan bara krydda med en massa socker och annat skit i så jag har lärt barnen att tycka om min egen kryddblandning, så här kommer receptet på den:

Tacokrydda:
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver, stark eller mild väljer du själv
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk mald spiskummin
½ tsk salt
2 krm cayennepeppar

Blanda ihop allt och förvara i burk med tätslutande lock.

Sen tycker jag om tortillachips och har hittat ett perfekt recept på detta (hos www.undervarttak.se).

Tortillachips Paleo – 2 plåtar/4 portioner

5 dl mandelmjöl
2 äggvitor

Kryddning:
1 tsk salt
H1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar

Sätt ugnen på 150 grader

Mät upp mandelmjöl och häll över äggvitorna. Blanda ihop kryddorna och lägg i dessa. Vispa med degkrokar på elvispen till en deg. Dela degen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper.

Dela med kniv och grädda i 10-15 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut plåtarna, bryt isär chipsen och låt de svalna på ett galler.

Hoppas nu att ni fått lite tips till kvällen och jag önskar er en härlig fredag!!

Kommentera