Chiapudding till frukost

Här kommer en superbra frukost, eller varför inte fika eller kanske till mellis. Chiapudding gjord på grädde är mättande och man står sig bra länge. Den fungerar även att ta med och står sig faktiskt i kylen i flera dagar. Här kommer mitt recept:

Chiapudding med färska bär:
1½ dl mandelmjölk, mandel/kokosmjölk eller kokosmjölk
½ dl grädde eller kokosgrädde
3 msk chiafrö
½ tsk ekologiskt vaniljfrö

Blanda ihop allt i en skål och låt stå i ca 15 minuter. Under dessa 15 minuter är det viktigt att du rör om med ca 3 minuters mellanrum då det annars blir en stor klump med frön på botten av skålen. Ställ sedan in skålen i kyl och låt stå där i minst 4 timmar, gärna över natten.

Ta fram och servera med färska bär du gillar. Jag brukar oftast göra dubbel sats och sen dela den på 3 portioner för den är som sagt ganska så mättande.

Vill man variera sin smak så kan man mixa i hallon, blåbär eller kakao  i mjölkgrädden innan man blandar ner chiafrö. Det är bara fantasin som sätter gränserna!!!

Lämna ett svar