Glutenfria bröd med zucchini

Hoppas att helgen varit god och att du fått tid att återhämta dig!

Själv så har jag kurerat mej från feber och hosta, och jag kom faktiskt till insikt att om detta varit för 2 år sedan hade jag tagit 2 treo och gått till jobbet. I fredags valde jag att stanna hemma och sova bort hela förmiddagen och det gjorde att jag mådde så mycket bättre när jag vaknade. Under de här två åren har jag kommit fram till att det är bra att vila och att kroppen behöver tid till att återhämta sig. Sova är bra och när man gör det för lite eller för dåligt då blir man mer mottaglig för påfrestningar runt om en. Det är faktiskt ingen som tackar en för att man är flitig och lojal och går till jobbet när man är sjuk!

Ibland är det ju så att man saknar en macka eller två och här kommer det ett gott recept på zucchini frallor, perfekta att ha i frysen och bara ta fram och rosta lätt.

zucchinifrallor

Glutenfria bröd med zucchini

  • 1½ dl finriven zucchini
  • 1 finriven morot (vill du ha mindre kolhydrater så byter man morot mot ½ dl zucchini)
  • 4 hela ägg
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1½ msk kokosnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ dl sesamfrö
  • 2-3 msk solrosfrön
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader Vispa äggen 2-3 minuter med elvisp. Blanda ner riven morot och zucchini i äggen. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner dessa i ägg/zucchini. Låt stå 5-10 minuter och forma sen till önskad form. Jag fick ut 8 stycken på min sats. Sen så gräddas de i 15-10 minuter, tills de fått fin färg.

Låt svalna på galler innan de avnjuts kanske med en god skiva brie och lite salami.

Lämna ett svar