Glutenfritt knäckebröd

Var grymt sugen på knäckebröd igår men hade inget hemma. Så jag tog fram paddan och googlade lite. Hittade ett recept med majsmjöl, men eftersom jag inte hade det så bytte jag ut det mot bovetemjöl, på vinst och förlust. På vinst visade det sig när det var färdiggräddat, då tom vår 13 åring gillade det.

Boveteknäcke 1 plåt

  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • ½ dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl hett vatten

Rör ihop allt och bred ut på bakplåtspapper på en plåt. Se till att det blir jämntjockt och så tunnt som det bara går.

150 grader i varmluftsugn i ca 1 timma. Stäng av ugn och låt plåten svalana i ugnen. Ta ut och bryt i bitar. Förvara knäcket i en tätslutande burk.

knäckebröd

Kommentera